26 Ağustos 2010 Perşembe

kadınım ve tutku





















kadınım önemlidir. tutkumuzda öyle... tutkusuzsa ilişki alışkanlık, boşvermişlik ve biraz da razı gelme durumu oluyor. tutku içimizdeki ateş, heyecan, karın ağrısı gibi birşey. çekiyor onu sana. ya da itiyor ona doğru bilmiyorum. kadınımın iç güzelliği ne kadar önemliyse dış güzelliği de o kadar önemlidir. zeki, esprili, bakımlı, estetik, zarif, güzel ve alımlı olmalıdır. hiç mi kendime sözüm yok? tabii ki ben de onun gösterdiği özeni göstermeliyim. Karşılıklı saygıdan kaynaklanıyor biraz... biraz da tutkunun devam etmesini istediğimizden... bana , tutkunun devamı için dış görünüşe de önem verdiğimden, 'yüzeyselsin' diyebilirsiniz ama ben öyle düşünmüyorum; içimdeki sanatçı estetik ve güzellik düşkünüdür.

9 yorum:

buzdansiginak dedi ki...

bir erkek olarak ''tutku'' yu çok iyi anlatmışsınız. fakat bir kadın olarak soruyorum : peki içinizdeki sanatçı beden yaşlanıp estetiğini ve güzelliğini kaybedince var olan esas gerçeği ruh'u ne yapacak? mütemadiyen tutku'nun devamını mı isteyecek?

merakımdan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
M.N.Yorulmaz dedi ki...

yapılan iki yorumda da 'gençlik ve yaşlılık' kavramlarına girilmiş. fakat ben yazımda buna rastlayamıyorum. ayrıca yaşlanınca zarif, güzel ve bakımlı olmayacağınızı mı düşünüyorsunuz? kaygınız mı var?

merakımdan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
M.N.Yorulmaz dedi ki...

ürkmeyiniz üzülmeyiniz.. hayat bilinmezliklerle doludur evet. önemli olan herşeye rağmen 'eşine' saygılı ve sevgili olmak. gelecek kaygı verici, ama bunları düşünüp kendinizi sıkıntıya sokmayın. istenirse her yaş ve durumda zarif olunabilir. konumuz nerelere geldi...

eLif dedi ki...

tabikide ilk baktığında kişinin içini ruhunu göremiyeceğin için dış görünüm önemlidir zaten tanıdıkça karşındaki insanın kişiliğinde bir bozukluk varsa,karaktersizse istediği kadar güzel olsun zamanla gözünüzde çirkinleşir. ama ilk intiba cidden önemli bir husustur..

Didem Bilek dedi ki...

İlk iki yorum şayet konu 'kadınım ve tutku' olmasaydı, kadının geleceğine dair güzel tespitler içerdiği için tam isabet! diyebilirdim. Yazıyı yanlış yorumlamamak adına birden fazla okudum. Bende içeriğinde kadının yaşlılığı, herhangi bir yaşında geçireceği kaza neticesinde eski güzelliğini kaybederse gözden düşeceği veya terkedileceği fikirlerine rastlayamadım.

Bir kadının evlendiğinde, (bu erkek içinde geçerli) yani aslında taraflardan herhangi biri zamanında çok sevip peşinden koşup ve sonunda elde etmenin mutluluğu geçirdikten sonra kendini salmasını, ilk günkü gibi özen göstermemesini bende ne saygı ne de sevgiyle karşılayabilirim. Bir kadını vücut hatlarına göre güzel bir elbise, bulunduğu yere uygun güzel bir makyaj nasıl şık ve zarif gösteriyorsa; bir erkeğinde yine aynı durum ve şartlarda temiz ve şık giyinmesi onu çekici ve cazibeli kılabilir. Bir kadının (konunun baş kahramanı olduğu için söylüyorum) her daim özenli, bakımlı olması fikrini benimsiyorum. Tabii kadınların herşeyi olduğu gibi bu özeni de önce sadece kendileri için yaptığını belirtmeme bilmem gerek var mı?

Ayrıca yazıyı yazan bir erkek olduğu için doğal olarak kadınlardan bahsetmesi gayet normal. Bende böyle bir konuyu kaleme alsaydım, Allah bilir erkeklere ne göndermeler yapardım.

merakımdan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
D!mple Rock dedi ki...

tutkunun devamı için gerekli bunlar bence de çok doğru.
karşısındakine ve kendisine saygısı olan insan kendine özenli davranır. iç kadar dış da önemlidir.